Consumentenbond: de stilste, de grootste energiebesparing

Decorative brandbar

''De stilste, de grootste energiebesparing''

Nefit Bosch Compress 7400i hybride warmtepomp

Bosch Compress 3000i 7000i 500px
Bosch Compress 3000i 7000i 500px
  • Home
  • Consumentenbond: de stilste en grootste energiebesparing

Consumentenbond test ''Beste warmtepomp''

In de Consumentenbondtest ''Beste warmtepomp'' (december 2020) blijkt de Compress 7400i 5 B uitzonderlijk goed te scoren. Het is de ''stilste van alle geteste hybride warmtepompen''. Bovendien, zo luidt het oordeel van de testers, is met deze warmtepomp de grootste energiebesparing mogelijk.

Consumentenbond

''In een test warmtepompen bekeken we 6 hybride warmtepompen van bekende cv-ketelfabrikanten. Daarmee kun je tot €600 per jaar op je energierekening besparen. Er zijn flinke verschillen in kosten, besparingen en geluid.

De beste hybride warmtepomp
Welke warmtepomp voor jou het beste is, hangt af van je woning en stookgedrag. Ook het geluid en de mogelijkheden om de buitenunit te plaatsen spelen een rol. We kunnen dus geen beste warmtepomp aanwijzen, dat is afhankelijk van de omstandigheden.

Grootste besparing

Met de Bosch Compress 7400i 5 B, 5 kW monoblock is de grootste besparing op je energierekening mogelijk. Het is ook de stilste warmtepomp in onze test. ...''

Hybrideopstelling Ommen 201125 009

Bosch Compress 7400i 5 B

Luchtwarmtepompen 800x600

Bosch Compress 7400i 5 B

De door de Consumentenbond geteste combinatie (Compress 7400i 5 B) bestaat uit een buitenunit, de Compress 7400i AW 5 (Monoblock), en een binnenunit, de Compress Hybrid 7000i AW.

De nieuwe Compress binnen- en buitenunits van Nefit Bosch hebben een aantal unieke voordelen. De Bosch Compress 7400i AW is de stilste Monoblock buitenunit met maar 33 dB(A) op 3 meter afstand (in de stilste stand). Deze fraai vormgegeven buitenunit overtreft andere buitenunits bovendien ook qua energieprestaties.

De nieuwe Bosch Compress Hybrid 7000i AWS binnenunit is supercompact en licht, dus beperkte ruimte is geen punt als je je cv-installatie wilt verduurzamen. Snel en eenvoudig aan te sluiten op vrijwel alle cv-ketels. Met deze combinatie is ook topkoeling mogelijk.

Bosch Compress en Nefit EnviLine
Zowel de Compress binnenunits, als de Compress buitenunits kunnen worden gecombineerd met de Nefit EnviLine-warmtepomplijn. Met een 50-tal configuraties kan voor elke situatie een hybride systeem op maat worden gerealiseerd. Van de meest energiebesparende en stilste Monoblock-variant tot een zeer aantrekkelijk geprijsde basisopstelling. Voor alle varianten is bovendien een interessante subsidie (ISDE) mogelijk.