Warmtepomp krijgt een stijlvolle look door wrap

Decorative brandbar

02-10-2024

Warmtepomp krijgt een stijlvolle look door wrap

Steeds meer huishoudens kiezen voor energiezuinig verwarmen. Maar wat als de buitenunit van de warmtepomp niet bij je woning past? Een installatiebedrijf uit Drenthe heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden, dit keer voor de Compress 7400i AW.

Opgaan in de omgeving

De buitenunit van een warmtepomp heeft vaak een relatief grote omvang. Niet iedereen vindt dat altijd even goed passen bij hun woning of tuin. Door de buitenunit te wrappen geef je de warmtepomp een volledig nieuwe uitstraling. Je kunt ervoor kiezen om de warmtepomp te wrappen in onopvallende kleuren zodat de warmtepomp opgaat in de achtergrond. Of kies juist voor een opvallend design dat de aandacht trekt. De diffuser van de warmtepomp, die de lucht naar de zijkanten uitblaast, zorgt ervoor dat je geen ventilatierooster meer ziet. Dit maakt de gewrapte buitenunit nog onopvallender.

Creatieve mogelijkheden

Omdat de afmetingen van de buitenunits altijd hetzelfde zijn, kan de folie efficiënt worden besteld en op maat worden aangebracht. Hierdoor ontstaat een persoonlijke touch die de warmtepomp naadloos laat opgaan in de omgeving. Of je nu kiest voor een subtiele kleur die opgaat in het groen van de tuin, of juist voor een opvallende print die van de buitenunit een echte blikvanger maakt – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch