Nieuw HR-toestel voor Energielabel B bestaande bouw

23-01-2019

Nieuw HR-toestel voor Energielabel B bestaande bouw Pro

ProLine Eco biedt corporaties de beste prijs/prestatie-verhouding

Op de Bouwbeurs 2019 presenteert Nefit een nieuwe variant van een van haar meest verkochte HR-toestellen: de ProLine Eco. Nefit heeft dit toestel speciaal ontwikkeld als laagdrempelige oplossing voor woningcorporaties die tegen lage kosten woninglabels moeten verbeteren. ProLine Eco heeft een van de hoogste tapwaterrendementen in zijn prijsklasse. De adviesprijs voor dit CW4-toestel met hogere energieprestaties zal ongeveer 100 Euro hoger liggen dan die van de bestaande ProLine NxT-equivalent. De ProLine Eco HRC 24/CW4 komt in de zomer van 2019 op de markt, als aanvulling op de huidige ProLine-range.


Beste prijs-prestatieverhouding
Het grootste verschil met de bestaande ProLine NxT-serie is het hogere jaargebruiksrendement. Met geoptimaliseerde componenten en aangepaste software is het rendement hoger dan dat van de meeste vergelijkbare toestellen: een van de hoogste in zijn prijsklasse. Dankzij de gunstige prijsstelling biedt ProLine Eco hiermee de beste prijs-prestatieverhouding in de markt.


Woninglabelverbetering
De minister van Wonen wil woningcorporaties verplichten om hun bestaande huurwoningen te renoveren. In het 'Convenant Energiebesparing Huursector' is afgesproken dat corporatiewoningen in 2020 gemiddeld Energielabel B moeten hebben. De energieprestaties van de toegepaste cv-ketel hebben een relatief grote invloed op het energielabel na renovatie.


Meest kosteneffiënte optie
In veel gevallen is de cv-ketel de beslissende factor voor de Energie-indexberekening. Naast het rendement op CV en het elektrische energiegebruik, is het rendement op tapwater hierop van invloed. De opgevoerde energieprestaties maken ProLine Eco tot de meest eenvoudige en kostenefficiënte optie voor het realiseren van Energielabel B in de bestaande bouw.


Total Cost of Ownership
De ‘Total Cost of Ownership’ komt voor ProLine Eco nog lager uit dan dat van de bekende ProLine NxT-toestellen. Bij een gasverbruik van 1.250 m3 bespaart ProLine Eco tot 210 euro op jaarbasis ten opzichte van een HR-toestel van de vorige generatie. Met het Safe & Sure-concept biedt Nefit bovendien de mogelijkheid om vooraf de totale exploitatiekosten voor 15 jaar te bepalen.


Accessoires
ProLine Eco komt in de zomer van 2019 beschikbaar als CW4-variant met 2-pijps rookgasafvoer/ luchttoevoer-aansluiting. Een concentrische adapter en de andere accessoires die bekend zijn van de ProLine NxT-serie kunnen ook worden toegepast op de Eco-variant.

Technische specificaties

ProLine EcoHRC24 / CW4
Gaskeur CW-klasseCW4
Liters per minuut van 60°C7,5
Liters per minuut van 40°C12,5
Hoogte in mm580
Breedte in mm350
Diepte in mm280
Gewicht in kg19
CommunicatieprotocolOpenTherm
Energielabel7736701716
Energiespecificaties7736701716
Prolineeco 400x400px
ProLine Eco
Producttypes
ProLine Eco

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch

Nefit Bosch Man met logo 250x250