Nefit Bosch breidt airco-assortiment uit: nieuwe modellen gepresenteerd op VSK 2024

Decorative brandbar

03-07-2024

Nefit Bosch breidt airco-assortiment uit: nieuwe modellen gepresenteerd

In 2021 introduceerde Nefit Bosch de eerste airconditioners met de Climate 3000i en 5000i. Recentelijk werd een uitbreiding van het airco-assortiment gepresenteerd, die inspeelt op de groeiende behoefte aan elektrische oplossingen. Airconditioners worden gezien als een essentieel onderdeel van het brede en complete aanbod aan oplossingen, het hele jaar door.


Een compleet aanbod

Het uitgebreide aanbod airconditioners past naadloos bij de missie van Nefit Bosch om installateurs alle mogelijke oplossingen te bieden voor duurzame verwarming en koeling. Naast het uitgebreide en steeds vernieuwende programma van hybride en all-electric warmtepompen, groeit ook de vraag naar airco's.

Voor installateurs is het een groot voordeel om naast warmtepompen ook airco's te kunnen verkrijgen aan hetzelfde vertrouwde adres. Dit biedt gemak en zorgt voor consistente kwaliteit in projecten, zowel voor particuliere als zakelijke klanten. Bovendien is de ondersteuning van de serviceorganisatie essentieel, met deskundige adviezen en technische ondersteuning in alle projectfasen, van voorbereiding tot aftersales.

Jaarrond comfortabel binnenklimaat

"Waar de airconditioner in het verleden voornamelijk voor koeling werd gebruikt, is er nu een verschuiving naar jaarrond gebruik," aldus productmanager Sijtse Brouwers. "Airco’s bieden koelte tijdens warme zomers en verwarming tijdens koudere dagen. Ze worden steeds vaker toegepast in slaapkamers, thuiswerkplekken, kantoren aan huis, appartementen en kleine bedrijfsruimtes. Hierdoor kan de hoofdinstallatie, zoals een hr-ketel, alleen worden gebruikt op echt koude dagen. In sommige gevallen vervangen airco’s zelfs de hr-ketel en verdwijnt de gasaansluiting."

Energiezuinig

Het idee dat airco’s niet energiezuinig zouden zijn behoort tot het verleden. De nieuwe generatie airconditioners van Bosch is zeer energiezuinig. Een voorbeeld hiervan is de Bosch Climate 7000i, een single-split airconditioner met energielabel A+++ voor zowel koelen als verwarmen. Met de functie Energy Save Plus kan extra energiezuinig worden verwarmd en gekoeld. Dankzij het milieuvriendelijke en energie-efficiënte R32-koudemiddel is de ecologische impact minimaal.

De Bosch Climate 7000i is standaard uitgerust met een wifi-module voor bediening op afstand via de Bosch HomeCom Easy app, waardoor gebruikers hun airco zelfs met spraakbesturing kunnen bedienen.

Ruime keuze aan oplossingen

Sijtse Brouwers wijst ook op de populaire Bosch Climate 5000M multi-split buitenunit. "Deze is beschikbaar in vermogens van 5 kW tot 12,5 kW en kan tot vijf binnenunits op één buitenunit aansluiten. Naast de bekende wandunit zijn diverse nieuwe varianten geïntroduceerd, zoals plafond-, kanaal- en vloerunits. Dit maakt de Bosch 5000M bij uitstek geschikt voor grotere appartementen, eengezinswoningen en kleine bedrijfspanden."